KTM GTX

De  nieuwe lichtgewicht sportauto KTM X-Bow GTX. Het GT2 project van KTM voor de SRO Race series.

KTM X-Bow GTX DTMobility Barcelona GT2

De GTX Geboren voor het Circuit

Prestaties en purisme, verenigd in een uniek, extreem ontwerp, en gewapend voor avonturen op de meest legendarische circuits ter wereld. Met de nieuwe KTM X-BOW GTX laat KTM Sportcar GmbH zien waar de enige autofabrikant van Oostenrijk en de grootste motorfabrikant van Europa naartoe gaat.
 
Het is het volgende logische hoofdstuk in het spannende verhaal dat KTM CEO Stefan Pierer meer dan 12 jaar geleden begon met de introductie van de KTM X-BOW. Sindsdien zijn er meer dan 1.300 auto's geproduceerd in Graz, in een van de modernste productievestigingen voor kleine aantallen, en vervolgens over de hele wereld verkocht. Met de KTM X-BOW GTX bereikt het verhaal nu nieuwe hoogten met een nieuwe maatstaf voor lichtgewicht racewagens.

KTM-bestuurslid Hubert Trunkenpolz, verantwoordelijk voor de belangen van KTM Sportcar GmbH, geeft commentaar: "Wij brengen de essentiële merkelementen van KTM - extreem, prestaties en zuiverheid - samen met de kerngebieden van KTM's expertise, waaronder state-of-the-art autosporttechnologie, extreem lichte constructie en de meest hoogwaardige componenten, over in een racewagen die duidelijk de tekenen van de tijd weergeeft. In de autosport is het noodzakelijk om de ontwikkeling te richten op een superieure vermogen/gewichtsverhouding om nog sneller te zijn met zuinigere, efficiëntere motoren met een klein volume. De kennis die daarbij wordt opgedaan, moet dan ook worden verwerkt in de serieontwikkeling.

Met een basisgewicht van ongeveer 1.000 kg en een piekvermogen van meer dan 600 pk, geproduceerd door de legendarische Audi 2,5-liter vijfcilinder motor, zal de KTM X-BOW GTX, als GT2-racer, een echte maatstaf zijn in het segment van de lichte racewagens. Dit komt ook neer op een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 2,0 kg per pk! "Dankzij de beproefde samenwerking met Audi Sport hebben we gebruik kunnen maken van hun nieuwste vijfcilinder motor, de 2,5-liter TFSi. 

De KTM X-BOW GTX zet ook op het gebied van veiligheid de norm. Wij zijn de eerste fabrikant die een gehomologeerde monocoque combineert met een gehomologeerde GT-kooi en, op verzoek, ook met een gehomologeerde geavanceerde stoel. Na het wereldwijde succes van de KTM X-BOW GT4, en als regerend kampioen van de ADAC GT4 Duitsland, zetten we nu de volgende stap met onze nieuwe racewagen, en we zullen binnenkort in een hogere klasse gaan racen", zegt Trunkenpolz.

Naast het designteam van KISKA is Reiter Engineering GmbH uit Beieren opnieuw de ontwikkelingspartner. General Manager Hans Reiter schetst de verwachte inzet van de toekomstige auto: "De eerste 20 auto's zullen dit jaar beschikbaar zijn. Onder voorbehoud van de definitieve homologatie door de SRO, kan hij dan in alle GT2-raceseries worden ingezet", waarbij KTM naast Audi en Porsche de derde fabrikant in deze arena zal worden die zo'n racewagen aanbiedt. Bovendien zou de nieuwe KTM X-BOW GTX, met een vermogen van ongeveer 500 pk, in aanmerking moeten komen om deel te nemen aan verschillende raceseries die onder het GT-reglement vallen. Dit zijn onder andere de Creventic 24H Series, GT Open, DMV-GTC of de Nürburgring Langstrecken series, afhankelijk van de homologatie. KTM is ook van plan om vanaf 2021 met de auto een Cup-serie van één merk te rijden. Ik ben er absoluut van overtuigd dat we spannende tijden voor de boeg hebben en dat de KTM X-BOW GTX en de KTM X-BOW GT2 enthousiast zullen worden ontvangen door klanten en teams over de hele wereld".

Binnenkort worden de technische details en prijzen bekend gemaakt en naar verwachting zal een KTM X-BOW GT2 voor het eerst deelnemen aan een SRO-evenement in het najaar van dit jaar.

Een straat legale versie van deze auto staat eveneens op de planning en zal beperkt beschikbaar zijn. De eerste orders hiervoor zijn reeds in behandeling.

kiska design copyright dtmobility ktm gtx

DTMobility